Devoir de Philosophie

bezinningsmoment Same Love

Publié le 23/09/2018

Extrait du document

Same love  Macklemore INTRODUCTIE   Het liedje dat ik gekozen heb is Same Love (in het Nederlands: "Dezelfde liefde"), is een lied van Macklemore en Ryan Lewis in samenwerking met Mary Lambert. Uitgebracht in 2012, dit is de vierde single van het album The Heist.   KLEINE BIOGRAFIE   Macklemore werd op 19 juni 1983 in Seattle geboren. Hij is een Amerikaanse rapper en de meerderheid van zijn titels gaat over onderwerpen als de negatieve impact van geld, de consumptiemaatschappij of zelfs homofobie. Macklemore is de eerste rapper die homoseksualiteit verdedigt in zijn lied Same Love.   ACHTERGROND   Het lied ondersteunt de legalisering van het homohuwelijk tijdens de referendumcampagne 74 in de staat Washington om het voorstel van februari 2012 over het homohuwelijk goed te keuren of te verwerpen. Hiervoor kiest hij ervoor om de evolutie van zijn standpunt en zijn perceptie van het woord 'homo' te delen vanaf de leeftijd van 6 tot nu.   SAMENVATTING VAN: MACKLEMORE & RYAN LEWIS – SAME LOVE   Eerst legt de zanger de persoonlijke redenen uit die hem ertoe aanzetten om het homohuwelijk te ondersteunen: hij zegt dat zijn "ooms", die homoseksueel zijn, willen "legaal verenigen". Hij vertrouwt dan op teksten die bekend zijn om zijn mening te rechtvaardigen; Hij verwijst eerst naar mensenrechten wanneer hij zegt dat homoseksuelen 'mensen zijn wiens rechten zijn gestolen'. Hij verwijst vervolgens naar het eerste artikel in De verklaring van de rechten van de mens en de burger waarin staat dat "Alle mensen zijn geboren en blijven vrij en hebben gelijke rechten". Hij noemt ook "America the Brave", een Amerikaans patriottisch liedje om te laten zien dat dit land, dat zichzelf 'dapper' noemt, toch ironisch genoeg bang is homoseksualiteit te accepteren. Hij citeert ook de Bijbel en vertrouwt vaak op religie: aan het einde van het stuk wordt herhaald: "Liefde is geduldig, liefde is vriendelijk", ("Liefde is geduldig, liefde is goed" ), wat toevallig een brief van St. Paul in de Bijbel is. Er wordt melding gemaakt van de kenmerken van liefde die voorkomen in zowel homoseksuele als heteroseksuele stellen. Macklemore herinnert de luisteraar er ook aan dat "God van al zijn kinderen houdt", ongeacht hun seksuele geaardheid.   Macklemore legt zijn mening over het onderwerp uit en verdedigt het in dit nummer waarin hij luisteraars aanmoedigt hun mentaliteit met betrekking tot het homohuwelijk te veranderen. Hij zegt heel duidelijk dat "geen wet gaat veranderen" maar dat "we moeten veranderen". Het doel is niet alleen dat homoseksuelen het recht krijgen om zich juridisch te verenigen, maar dat ze door iedereen worden geaccepteerd. Met dit stuk probeert hij een waarde voor de luisteraars in te prenten: tolerantie.

«   Eerst legt de zanger de persoonlijke redenen uit die hem ertoe aanzetten om het homohuwelijk te ondersteunen: hij zegt dat zijn "ooms", die homoseksueel zijn, willen "legaal verenigen".

Hij vertrouwt dan op teksten die bekend zijn om zijn mening te rechtvaardigen; Hij verwijst eerst naar mensenrechten wanneer hij zegt dat homoseksuelen 'mensen zijn wiens rechten zijn gestolen'.

Hij verwijst vervolgens naar het eerste artikel in De verklaring van de rechten van de mens en de burger waarin staat dat "Alle mensen zijn geboren en blijven vrij en hebben gelijke rechten".

Hij noemt ook "America the Brave", een Amerikaans patriottisch liedje om te laten zien dat dit land, dat zichzelf 'dapper' noemt, toch ironisch genoeg bang is homoseksualiteit te accepteren.

Hij citeert ook de Bijbel en vertrouwt vaak op religie: aan het einde van het stuk wordt herhaald: "Liefde is geduldig, liefde is vriendelijk", ("Liefde is geduldig, liefde is goed" ), wat toevallig een brief van St. Paul in de Bijbel is.

Er wordt melding gemaakt van de kenmerken van liefde die voorkomen in zowel homoseksuele als heteroseksuele stellen.

Macklemore herinnert de luisteraar er ook aan dat "God van al zijn kinderen houdt", ongeacht hun seksuele geaardheid.   Macklemore legt zijn mening over het onderwerp uit en verdedigt het in dit nummer waarin hij luisteraars aanmoedigt hun mentaliteit met betrekking tot het homohuwelijk te veranderen.

Hij zegt heel duidelijk dat "geen wet gaat veranderen" maar dat "we moeten veranderen".

Het doel is niet alleen dat homoseksuelen het recht krijgen om zich juridisch te verenigen, maar dat ze door iedereen worden geaccepteerd.

Met dit stuk probeert hij een waarde voor de luisteraars in te prenten: tolerantie.. »

↓↓↓ APERÇU DU DOCUMENT ↓↓↓

Liens utiles