Devoir de Philosophie

ESTADA EMPRESA

Publié le 03/03/2020

Extrait du document

ESTADA EMPRESA:

Que es la capacitat emprenedora?                                                                             -Emprendre: Decidir resoldre, fer una cosa, començar una cosa nova. Activitat q comporta un esforç i dedicació.                                                                               -Emprenedor: Persona q té la iniciativa, els coneixements i el coratge x emprendre.                                                                                                                -Emprenedoria: Assignatura q ens ensenya a ser emprenedors.

La capacitat i la consciència de control d la direcció dels propis actes i de l’evolució vital el reconeixement de les possibilitats i limitacions de la mateixa persona i del medi on viu. La voluntat constant de millora d’un mateix i de la societat.

En què podem ser emprenedors?                                                                                     Estudis/ Treball / Família / Amics / Nosaltres.                                                                          La capacitat emprenedora es relaciona amb les competències.

Una lectura asesgada del concepte competències.

Les competències és tot allò q sabem fer i que ens permet competir amb les altres persones. Sovint s’ha associat a l’actuació en la vida escolar o laboral. I en la convivència i la recerca d la felicitat?

Les competències:

·         Competències vitals. Intel·ligència personal i emocional.

·         Competències professionals.

Sorgeixen dels coneixements, actituds i valors i habilitats i destreses.

·         Competències: els coneixements: Conjunt d’idees, representacions i models reconeguts x una determinada cultura i que son necessàries per: Entendre i interactuar en el medi natural i social. Ocupació.

o   Competències bàsiques: Coneixement de l’entorn social, coneixement de l’entorn natural, lectura i escriptura, càlcul, idiomes, informàtica.

·         Competències: habilitats i destreses: Competències tècnico-professionals. Coneixements i tècniques necessaris per desenvolupar una determinada activitat laboral.

 

o   Destreses tècniques, científiques, socials..

« • Competències: Actituds i valors: La forma de ser d la persona, la manera com afronta la seva vida i la relació amb els altres.

Res ultat de condicionants hereditaris i culturals.

Es coneixen com a competències transversals perquè potencien i augmenten els coneixements i les habilitats .

o Identificació: Capacitat x identificar i valorar les pròpies capacitats així com situar -se en el context social i laboral (Autoconeixement). o Relació: Capacitat x saber expressar els propis sentiments i idees d m anera clara.

Saber escoltar i entendre els altres.

Relació interpersonal i treballar en equip (Autocontrol i treball en equip) o Afrontament: Capacitat de tenir iniciativa pròpia x gestionar i tenir objectius en la vida social i laboral gestió de l’estrès ( Autonomia, Iniciativa, Control emocional). Els multiplicadors dels valors i l’actitud Competència i valor professional = (C + H) X A.

Què us han valorat + durant la vostre estada a l’empresa ? Idees Steve Jobs: -Connectar els punts: Relacionar totes les coses que en un moment hem fet que ens han sigut útils ara. -Amor i pèrdua: No el motiu de pèrdua en un moment donat, ha d ser el causant de perdre l’amor per allò que volem. -La mort: Ha de ser una motivació x aprofitar tots els dies com si fossin el últim, fent el que ens agradaria fer abans d morir.

El reconeixement de les nostres competències: Com sóc?, que ser fer?: Dependrà de les nostres habilitats, dels nostres coneixe ments i de la nostre experiència.

A partir d’això intentarem extreure que puc estudiar, en què puc treballar i en què puc ser feliç.

L’aprenatge de les competències: Mecanismes d’aprenentatge: • Els discursos: Verbals o no verbals. o Eficàcia limitada. o Refle cteixen la realitat. • La imitació i la contra imitació: fer el mateix o el contrari • L’experiència: Aprenentatge de les conseqüències dels nostres actes. Doncs, quin mètode segueix el nostre sistema educatiu?. »

↓↓↓ APERÇU DU DOCUMENT ↓↓↓

Liens utiles